T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HALİLİYE - Çamlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okulumuz Aralık/2023 ayında BİGEP Kapsamında yapılan faaliyetler

EBA Akademik Destek modülü kullanımının yaygınlaştırılması ve doğru kullanılması ile ilgili okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa GÜNDÜZALP tarafından okulumuzda öğrenim gören tüm 11. sınıf öğrencilerine ilgili modülün kullanımı, modülde yer alan ders çalışma teknikleri, ders programı oluşturulması, hedef belirleme, test çözme, video konu anlatımı yöntemiyle konu anlatımı ve soru çözümü, TYT-AYT deneme/hazırlık sınavları sayfalarının anlatımı ve modülün diğer özellikleri ve işlevleriyle ilgili eğitici bilgilendirme semineri verilmiştir. Seminerde öğrenilerin modülü nasıl kullanacağı sayfa bağlantıları, sayfada yer alan ders çalışma, test vb. bölümlerin nasıl kullanılacağı pratik ve örnekler verilerek anlatılmıştır. Seminerle öğrencilerin EBA ve web tabanlı etkileşimli eğitim arayüzlerinden etkili öğrenme sağlanması hedeflenmiştir. EBA sisteminde ye alan EBA Akademik Destek Modülü'nün kullanımına ait öğrencilerin bilinçlenmesi sağlandığı görülmüştür.

 20-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Şanlıurfa Valiliği'nin başlattığı BİGEP Projesi kapsamında gerçekleştirilen İzleme ve Değerlendirme Sınavında okulumuzda 11. ve 12. sınıflar düzeyinde deneme sınavı yapılmıştır. Sınav sonucunda okul birincilerimize hediyeler takdim edildi.

 20-03-2024

 

 

Okulumuz 9. ve 11. sınıflarının Görsel Sanatlar dersindeki çalışmalarının Natürmort Sergisi olarak sergisi yapılmıştır. Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Bünyamin METEİL'in özel katkı ve çabalarıyla tüm ve 9. ve 11. sınıf öğrencilerinin etkin katılımı sağlanarak Natürmort adlı sergi oluşturulmuştur. Sergide gösterilecek çalışmalar tamamlanınca okulumuz giriş katında yer alan serginin tanıtılması için oluşturulan uygun alanda sergi düzenlenerek okul öğrencilerine ve gelen misafirlerin beğenisine sunulmuştur. Çalışmada öğrencilerin psikomotor becerilerinin artırılması, okula olan motivasyonunu artırıcı olumlu duyusal ve psiko-motor gelişimi hedeflenmiştir. Çalışmalar büyük ilgi ve merakla gözlendiği görülmüştür. Çalışma ve sergi süreci sonunda öğrencilerin okul ortamına uyumunda artış olduğu gözlenmiştir.

20-03-2024

 

  

12. sınıfa geçen öğrencilerimiz sınav kaygısı ve stresle başa çıkma konusunda ve sınava odaklanmasını artırmak için, ayrıca okulumuz öğrencilerinin taşıma ile gelmesi nedeniyle sosyo-kültürel faaliyetlere uzak olması nedeniyle sosyal ihtiyaçları da göz önüne alınarak sınava yönelik kaygı azaltıcı ve motivasyon artırıcı yöntem olarak sinema filmi izlemek üzere Şanlıurfa ilimiz il merkezinde bulunan Sinema Salonu'na götürülmüştür. Öğrencilerin sinema gezisinde oldukça neşeli hale geldikleri gözlenmiş, moral ve motivasyonunun yükseldiği gözlenmiştir. Sinema gezisine giden öğrencilerin stresinin azaldığı ve olumlu olarak güdülendiği görülmüş ve gezi oldukça yararlı olduğu kanaatine varılmıştır.

 20-03-2024

 

 

 

 

 

 

Meslek sahibi olmanın önemi ve Meslek ile ilgili, değer, yetenek ve kişisel özellik ilişkisi semineri okul psikoloji danışmanı Gülhan GÖRGEN tarafından verilmiştir.

 

  

12. Sınıf öğrencilerine yönelik Şanlıurfa Üniversite Tanıtım Günleri Fuar gezisi düzenlenmiştir. 

20-03-2024

 

Okul Sosyal medya sayfasından her gün bir kelime ve anlamı paylaşımı yapıldı. Bu çalışmada amaç öğrencilerimizin helime hazinesini geliştirmek amaçlanmıştır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 10:34 - Görüntülenme: 74
  Beğen | 0  kişi beğendi